Wimpers en Wenkbrauwen

Een sprekende uitstraling!

Verven Wimpers en/of Wenkbrauwen

Het verven van de wimpers en wenkbrauwen is een goede manier om de aanwezige haren van het allereerste begin bij de huid tot en met het uiterste puntje van een kleur te voorzien.

Verven Wimpers

Het grote voordeel van het verven van de wimpers is dat de aanwezige haren veel zichtbaarder zijn waardoor de ogen er veel sprekender uitzien. Het uiteinde van de wimpers is een stukje lichter is dan de rest van het haartje. Door te verven lijken je wimpers langer. Meestal wordt gekozen voor zwart maar ook bruin of blauw is mogelijk. Bovendien hoeft u met geverfde wimpers niet bang te zijn voor uitlopen en is verven ook dé oplossing voor mensen met gevoelige ogen.

Verven Wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn erg bepalend voor de gezichtsuitdrukking. Voor mensen met weinig sprekende wenkbrauwen is verven een uitkomst. Schrik niet als de kleur van de wenkbrauwen na het verven nét iets te donker is; hoe goed de verf ook  verijderd is, na een dag is de felheid er af en blijft de kleur lang en gelijkmatig zitten. Is de kleur direct na het verven precies goed, dan bestaat het risico dat de wenkbrauwen na enkele dagen al weer iets te licht zijn en dat dan ook blijft.

Hoe lang blijft de verf zitten?

Gemiddeld kunt u 5 á 6 weken genieten van de verf. Wimper- en wenkbrauwharen doen er ongeveer vier weken over om uit te vallen. Haren die op het moment van verven al “in de planning” staan om er de volgende dag uit te vallen worden natuurlijk na enige tijd vervangen door een nieuwe, niet geverfde, haren. Het duurt ongeveer drie weken voor zo’n nieuwe haar weer op volle lengte is. 5 á 6 weken na het verven zijn er geen geverfde haren meer en het tijd is voor een nieuwe verfbeurt.

U zult merken dat dit proces in de zomer sneller gaat. Dit komt door zonlicht, zwemmen in chloorwater  etc. In de winter doen de meeste mensen iets langer met de verfbeurt. Ook wrijven in de ogen (lensgebruik) en gezondheid (in goede gezondheid wisselen haren vlotter) kunnen een verschil uitmaken.

Wat is het verschil met mascara en kan ik dat evengoed gebruiken?

Mascara legt een laagje aan de buitenzijde van de wimperhaartjes. Meestal bevat mascara ook vezeltjes waardoor een extra volle aanblik wordt gecreëerd. Wimperverf dringt in de haarschubben. Daardoor worden ook de uiterste begin en eindpuntjes gekleurd waardoor de volle haarlengte zichtbaar wordt maar de haar veranderd niet van dikte. Zijn de wimpers blond dan zal het effect groter zijn dan bij donkere wimpers hoewel ook die aan de uiteinden vaak wat lichter zijn en verven er voor zorgt dat de volledige wimperlengte goed zicht baar is.

Wanneer er maar weinig of korte wimperharen zijn zal het verfeffect minder spectaculair zijn maar ook dan is er altijd wekenlang sprake van een “wakker gezicht” ook zonder make-up. Bovendien hoeft u met geverfde wimpers nooit bang te zijn voor “panda-ogen”, ook niet tijdens een regenbui of met zwemmen, ideaal tijdens een vakantie!

Ook op geverfde wimpers kan mascara worden gebruikt. Haal dat er, ook bij niet geverfde wimpers, wel altijd ’s avonds af! Oude mascara wordt snel bros en zorgt ervoor dat de wimperharen afbreken.