Klassieke Massage

Wat is een klassieke massage?

Een klassieke massage wordt ook wel een ontspannings massage genoemd. Het is een rustige en intensieve massage die met de handen wordt uigevoerd. De verschillende technieken die gebruikt worden tijdens de massage zorgen ervoor dat blokkades in de spieren worden opgeheven, de doorbloeding wordt gestimuleerd en u volledig kunt ontspannen.

Wat houdt een massage in?

Afhankelijk van de gekozen tijdsduur bepalen we samen welke lichaamsdelen er worden gemasseerd. Denk hierbij aan de rug, de benen, de armen, de achterkant van het lichaam of het hele lichaam. Om de huid voor te bereiden op de massage starten we de behandeling met een warm kompres. Een heerlijk gevoel waardoor u direct ontspant. Vervolgens wordt er olie aangebracht waardoor we gemakkelijk over de huid kunnen glijden. De druk kan tijdens de massage, op uw verzoek, altijd aangepast worden naar persoonlijke wensen.

Waarom een ontspanningsmassage?

De redenen voor een ontspanningsmassage zijn erg uiteenlopend en verschillen van persoon tot persoon. Vaak is ontspanning of verminderen van stress een van de redenen om te kiezen voor een lichaamsmassage. Een massage is ook ideaal bij een of meerdere van de volgende klachten:

  • Pijn en chronische pijn
  • Stijve en pijnlijke spieren
  • Alle soorten rugpijn
  • Nek- en schouderklachten
  • Hoofdpijn en migraine

Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk voor mentale ontspanning. Een regelmatige ontspanningsmassage werkt ook preventief omdat het lichaam deze ontspanning opslaat in het lichaamsgeheugen en hier steeds makkelijker aan kan refereren.

Het is altijd belangrijk om de specialist op de hoogte te stellen van zwangerschap, operaties of blessures.