Minerale make-up van Mineralissima

Wat is minerale make-up?

Mineralissima make up is een minerale make-up die is gemaakt van materialen gewonnen uit onze kostbare aarde. De hoofdingrediënten zijn mineralen zoals mica, ijzeroxides en zinkoxide die worden gemalen tot kleine, glinsterende deeltjes die zijn bewerkt voor gebruik op onze huid.

Sinds de oudheid worden mineralen gebruikt voor zelfversiering. De beroemde schoonheid, Cleopatra, is een goed voorbeeld. Met behulp van kohl rond de ogen creëerde zij die beroemde look. Sindsdien hebben moderne technieken minerale make-up ontwikkeld tot een echt wonderbaarlijk product.

 

Waar is minerale make-up van gemaakt?

Dit zijn de hoofd ingrediënten die in de minerale make-up van Mineralissima zitten:

Micapoeder: zorgt voor een lichte glans

Zinkoxide: is een natuurlijke bescherming tegen de zon, is antioxidant en ontstekingsremmend

IJzeroxiden: zorgen voor kleur aan het product zodat het afgestemd is voor jouw huidtype

Eventueel:

Titaandioxide: is een natuurlijk pigment met natuurlijke bescherming tegen de zon

Organische oliën: (lipgloss) Oliën die schrale lippen verzachten

 

Waarom kiezen voor minerale make-up versus andere soorten make-up?

De meeste andere producten, ook sommige veganistische make-upmerken, gebruiken zware oliën, wassen, conserveermiddelen en chemicaliën in hun make-up. Hierdoor kan je gezicht zwaar aanvoelen, de hele dag door vettig zijn en uiteindelijk de huid irriteren. Veelvoorkomende alternatieven van de drogisterij en andere make-upmerken verstoppen poriën en geven de huid geen ruimte om te ademen. Dat wil je natuurlijk niet.

 

Bovendien hebben de meeste make-ups toegevoegde parfums die voor de meeste huid ‘flare-ups’ veroorzaken, vooral voor diegenen die gevoelig zijn voor acne, rosacea, psoriasis en eczeem.

De natuurlijke, niet-chemische en geurvrije ingrediënten van minerale make-up, voorkomt deze narigheid.

Een vegan make-up merk dat enkel pure mineralen en natuurlijke ingrediënten gebruikt?  Ontdek het internationale merk Mineralissima.

 

Lees hier meer over de minerale make up van Mineralissima