Medik8 Peeling

6 peeling behandelingen in 12 weken om uw de mooiste huid te geven met een “Glowy WOW” effect.
Achtergrond bloesem

12 weeks to wow!

Zoals velen van ons zich aanmelden voor een personal trainer in de sportschool, nodig ik u bij uit voor een 12 weken durend persoonlijke, intensieve training voor uw huid. Gedurende 12 weken ondergaat u zes op maat gemaakte peelings. Na deze 12 weken onthullen we uw mooie, nieuwe huid met als resultaat een zichtbare transformatie!

Medik8 Peeling

De voorbereiding

2 weken voor de eerste peeling houden we een intake gesprek en voeren we een patch test uit. Dankzij de patch test sluiten we een allergische reactie uit en weten we zeker dat u de behandeling veilig kunt ondergaan. Na het intake gesprek start u thuis met een speciale reiniging, dag en nachtcreme om uw huid voor te bereiden op de peelings. Hiermee bouwen we een weerstand op zodat we het maximale uit de huid te halen.

Het traject

Na 2 weken voorbereiden gaan we beginnen met de eerste peeling. Tijdens de behandelingen bouwen we de intensiviteit van de peels op en kunnen er meerdere verschillende peelings aangebracht worden afhankelijk van de klachten en wensen. Na de behandeling is het belangrijk om de Medik8 Ultimate Recovery nachtcrème te gebruiken om de huid te herstellen het effect van de peeling te optimaliseren.

Na de behandeling(en)

24 uur na de peeling zal uw huid waarschijnlijk een beetje strak aanvoelen en er enigszins rood uitzien. Binnen 3 dagen begint uw huid te schilferen, maar binnen een week begint u een duidelijkere, meer egale huidteint te zien. Het specifieke resultaat is afhankelijk van uw wensen en de daarbij gekozen soort peeling.

Veelgestelde vragen

 • Waarom peelings?

  Chemische peelings worden snel de nummer 1 klinische huidbehandeling wereldwijd. Tegen een fractie van de prijs van laseren, kunnen ze het uiterlijk van rimpels, pigmentvlekken en acne aanzienlijk verminderen met minder ongemak en downtime. Slechts 45 minuten per bezoek in de stoel van de specialist kan de huid zichtbaar verjongen voor een zachtere, gladdere, jeugdig ogende huidteint. Medik8 adviseert het ondergaan van een peelingkuur om het verschil voor de langere termijn te zien en te voelen. We begrijpen dat het soms moeilijk kan zijn waar te beginnen. Dat is waarom Medik8 het ’12 Weeks to WOW’ programma heeft uitgevonden.

 • Wat is een peeling?

  Een peeling is een vloeistof die bestaat uit zuren zoals glycolzuur, salicylzuur of melkzuur. Dankzij het ingredient Arginine zijn alle Medik8 peelings zijn geformuleerd met een “Time Release Technologie”. Dit houdt in dat de werkstoffen gedurende lange tijd langzaam aan de huid worden afgegeven. Door deze Arginine is er minder kans op irritatie.

 • Is een peeling voor iedereen geschikt?

  Chemische peelings zijn geschikt voor bijna iedereen. Bij Medik8 hebben we een gevarieerd assortiment van onze gevoelige PHA-peeling die geschikt is voor zeer gevoelige huiden tot onze mono-peels die zeer sterke enkele zuren gebruiken die zelfs gelaagd kunnen worden om hardnekkige problemen aan te pakken, zoals pigmentatie. Bepaalde huidaandoeningen/cliënten hebben mogelijk meer ondersteuning nodig om ervoor te zorgen dat de huid is genormaliseerd voor de start van een kuur, bijvoorbeeld degenen met een beschadigde huidbarrière. Helaas raden we ook geen peelings aan voor zwangere vrouwen of moeders die borstvoeding geven.

 • Hoe ziet mijn huid eruit direct na de behandeling?

  Het aanbrengen van zuren op de huid kan per definitie roodheid, schilfering van de huid en milde peeling veroorzaken; maar elke huid is anders. We raden aan om de eerste 12 uur na de peeling geen make-up te dragen om ervoor te zorgen dat de huid bacterievrij blijft. U wordt een uitgebreide nazorgroutine aanbevolen om thuis mee door te gaan om ervoor te zorgen dat uw huid correct herstelt en verjongt. Als algemene regel geldt dat u vanaf maximaal de derde dag na peeling nog maximaal 5 dagen zult schilferen. Vermijd directe blootstelling aan de zon tijdens deze hersteldagen en draag altijd een breed spectrum zonnebrandcrème met een SPF van minimaal 30. We raden aan om onze Physical Sunscreen te gebruiken, dit is een minerale, breedspectrum zonnebrandcrème SPF 30 die grote bescherming biedt en als minerale zonbeschermer zeer zacht is voor de aangetaste huid.

 • Kan ik ook 1 peeling behandeling ondergaan?

  Het is mogelijk om slechts één enkele peeling te ondergaan, maar we raden een kuur van 6 peelingen aan om echt de voordelen voor de lange termijn van de huid te zien. Het is alsof je naar de sportschool gaat; je kunt af en toe gaan, maar de echte resultaten komen wanneer je je vastlegt aan een voortdurend programma.

Van A tot Z

Alle behandelingen

Bekijk hier de volledige lijst met behandelingen. Boek één of meerdere behandelingen tegelijkertijd via ons online booking systeem.