Medische microneedling

De huidstructuur in de diepte verbeteren. Dit kan met door middel van medische microneedling met de SkinPen.

SkinPen Medische Microneedling

Medische microneedling met de SkinPen is de ideale behandeling bij de volgende indicaties: (Acne) littekens, Fijne lijntjes, Pigmentvlekken (bijv. zonbeschadigingen), Grove huidstructuur, Striae / striemen, Vergrote poriën en bij een Doffe huid

 • SkinPen Medische Microneedling

  €195

  SkinPen Medische microneedling is toepasbaar bij alle huidtypen. Vooral bij het vervagen van rimpels, verfijnen van grove huidstructuur/porien, het verstrakken en/of verstevigen van de huid, ook rond de ogen, het verminderen en/of verhelderen van pigmentvlekken en het behandelen van (Acné)littekens wordt deze behandeling ingezet.

Achtergrond bloesem

Hoe werkt medische microneedling?

De SkinPen maakt kleine microkanaaltjes in de huid door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen. Hiermee wordt het natuurlijk herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen en elastine wordt aangemaakt. Collageen zorgt voor volume en stevigheid van de huid, terwijl elastine zorgt voor de veerkracht van de huid. Het resultaat: De huidstructuur wordt egaler, littekens vervagen, poriën worden (veel) minder zichtbaar, pigment vlekken verminderen, rimpels vervagen en de huid wordt veel steviger en voller!

Is deze behandeling voor mij geschikt?

De SkinPen-behandeling kan onder andere worden ingezet bij:

 • Fijne lijntjes en diepe rimpels
 • Grove huidstructuur
 • Droge en vochtarme huid
 • Acne littekens (putjes)
 • Voor een vermoeide, vale huid
 • Rosacea
 • Pigmentvlekken of zwangerschapsmasker (melasma)
 • Voor een doffe huid en alle huiden die een oppepper kunnen gebruiken

Hoe verloopt de behandeling?

Voorafgaand aan de SkinPen Medische Microneedling bespreken we uw vragen, wensen en verwachtingen. Als alles duidelijk voor u is kunt u, na ondertekening van de behandelovereenkomst, tot behandeling overgaan. De behandeling begint met het reinigen en desinfecteren van uw huid. Vervolgens wordt het serum Skinfuse Lift HG aangebracht. Daarna beweegt de specialiste de SkinPen horizontaal, verticaal en roterend over uw huid. De behandeling geeft een licht scherp gevoel, maar is goed te verdragen. Tot slot wordt uw huid nabehandeld met vochtig, steriel gaas en een dikke laag Skinfuse Lift HG. Check vooraf uw zorgverzekering om in aanmerking te komen voor een vergoeding!

Na de behandeling

Het behandelde gebied ziet er na de behandeling rood uit en kan warm / prikkelend aanvoelen. De roodheid is na maximaal 24 uur verdwenen. Na enkele dagen kan de huid gaan schilferen. Schilfering is een positief effect, omdat er versneld nieuwe huidcellen worden aangemaakt in de huid. Na de behandeling ontvangt u 2 nazorgproducten om het herstel te bevorderen: de Skinfuse Lift en de Rescue Calming Complex. Dit is in de prijs inbegrepen.

Het resultaat

Direct na een SkinPen behandeling gaat de huid van binnen hard aan de slag met haar herstellend vermogen. Eerst wordt collageen type 3 aangemaakt waarna dit omgezet wordt in collageentype 1. Dit proces neemt een paar maanden in beslag waardoor je huid continu opbouwend werkt. Bij herhaling van een SkinPen behandeling in de vorm van een kuur werkt dit nog langer door. Voor een optimaal resultaat zijn 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 4 weken, afhankelijk van het huidprobleem dat we behandelen.

Veelgestelde vragen

 • Wat maakt de SkinPen zo veilig?

  Met de SkinPen ben je altijd verzekerd van een veilige behandeling van jouw huid. Het mechaniek van de SkinPen zit in de verwisselbare kop en de naalddiepte kan op de cartridge zelf ingesteld kan worden. Hierdoor gaat de naald nooit dieper of oppervlakkiger in de huid dan ingesteld en is optimale veiligheid bij iedere behandeling opnieuw gegarandeerd. Bovendien beschikken de naaldcartridges over een veiligheidsmechanisme, dat ervoor zorgt dat elke naaldcartridge maar één keer gebruikt kan worden. De kans op kruisbesmetting (het overbrengen van andermans bloed en/of ziektes) is hierdoor volledig geëlimineerd.

Van A tot Z

Alle behandelingen

Bekijk hier de volledige lijst met behandelingen. Boek één of meerdere behandelingen tegelijkertijd via ons online booking systeem.