Nieuw bij SkinStyle, medische microneedling!

Sinds het volgen van de allernieuwste opleiding op het gebied van microneedling kan ik mijzelf een ware microneedling expert noemen!

De afgelopen weken ben ik druk geweest met mijn microneedling opleiding welke ik met succes heb afgerond! Voor het uitvoeren van de microneedling behandeling maak ik gebruik van de SkinPen.

Door middel van medische microneedling met de SkinPen kunnen we de huid in de diepte vernieuwen. De SkinPen is het eerste FDA goedgekeurde medische microneedling systeem ter wereld. Een behandeling met de SkinPen is geschikt voor het behandelen van acne littekens, het verstevigen en egaliseren van de huid, het verminderen of laten verdwijnen van fijne lijntjes en het verfijnen van poriën en de huidstructuur. De SkinPen microneedling is een van de populairste behandelingen van dit moment vanwege de superieure veiligheid, korte hersteltijd en indrukwekkende behandelresultaten! Deze behandeling is een zeer effectieve manier om de huid te verbeteren, zonder risico’s of vervelende huidreacties. Bovendien kan de SkinPen microneedling gedurende het hele jaar veilig uitgevoerd worden en is de behandeling eveneens geschikt voor donkere huidtypes, maar vergeet niet dat dagelijks goed blijven beschermen met een SPF 30 of hoger minstens zo belangrijk blijft.

 

Hoe werkt medische microneedling?

Met SkinPen microneedling worden door middel van hele kleine, steriele naaldjes, microkanaaltjes in de huid gemaakt. De naaldjes van de SkinPen zijn gemaakt van chirurgisch staal en zijn daarom harder en gladder dan bij andere microneedling systemen waarvan de naaldjes vaak haakjes en bramen hebben wat voor ongewenste oppervlakkige huidbeschadigingen zorgt. De diepte van deze kanaaltjes varieert tussen de 0,25mm en de 1 mm. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’ de huid op een gecontroleerde manier om deze op een natuurlijke manier te activeren. Door de prikkeling wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut,  dat diep in de huid op gang komt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine. De huid wordt hierdoor steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender.

Na de behandeling

Het behandelde gebied ziet er na de behandeling rood uit en kan warm en prikkelend aanvoelen. De roodheid is na maximaal 24 uur verdwenen. Na enkele dagen kan de huid gaan schilferen. Schilfering is een positief effect, omdat er versneld nieuwe huidcellen worden aangemaakt in de huid. Na de behandeling ontvangt u 2 nazorgproducten om het herstel te bevorderen: de Skinfuse Lift en de Rescue Calming Complex. Dit is in de prijs inbegrepen.

 

Jarenlang profijt van een SkinPen behandeling

Direct na een SkinPen behandeling gaat de huid van binnen hard aan de slag met haar herstellend vermogen. Eerst wordt collageen type 3 aangemaakt waarna dit omgezet wordt in collageentype 1. Dit proces neemt een paar maanden in beslag waardoor je huid continu opbouwend werkt. Achter de schermen wordt er dus flink gewerkt waardoor u tot ruim een jaar profijt van de behandeling heeft!  Bij herhaling van een SkinPen behandeling in de vorm van een kuur werkt dit nog langer door. Wat overblijft is een strakke, stevige en jeugdige huid. Afhankelijk van het gewenste resultaat zijn er 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 4 weken.

 

Voordelen van medische microneedling met de SkinPen

Vele klinieken maken gebruik van een microneedling systeem om de huid te vernieuwen en te verbeteren. Wij maken hiervoor gebruik van de SkinPen, welke een stapje verder gaat dan andere microneedling systemen. Wat zijn nu de voordelen van dit systeem?

Een zeer onderscheidend kenmerk is dat de SkinPen FDA goedgekeurd is. FDA staat voor Food and Drug Administration, het agentschap van de federale overheid in de Verenigde staten dat de kwaliteit van voedsel en medicijnen in brede zin controleert. Na goedkeuring van meer dan 90 kwaliteits- en veiligheidseisen, waarbij veiligheid voor de huid altijd centraal staat, is de mogelijkheid tot het overbrengen van bloed/ziektes (cross-contaminatie) geëlimineerd.

Met de SkinPen ben je altijd verzekerd van een veilige behandeling van jouw huid. Een continu bewaakte vaste naalddiepte en 0% kans op beschadiging van de huid door perfectie in de naalden zelf. Doordat het mechaniek van de SkinPen in de verwisselbare kop zelf zit is deze veiligheid bij iedere behandeling opnieuw gegarandeerd. Dit maakt de SkinPen uniek!

 

De SkinPen-behandeling kan worden ingezet bij:

(Acne)littekens

Striae

Cellulite

Pigmentvlekken

Grove poriën

Grove huidstructuur

Melasma (zwangerschapsmasker)

Rimpels en fijne lijntjes

Verslapte huid

en andere afwijkingen in de huidstructuur

 

Plan nu uw gratis intake gesprek en start direct met microneedling!